Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator
Deel op

Implementatie van de richtlijn artrose heup knie, een leidraad voor de kinesitherapeut bij de behandeling van mensen met artrose van de heup en/of knie, inclusief de pre- en postoperatieve fase rondom een gewrichtsvervangende operatie.

Knie- en heupartrose zijn de meest voorkomende en invaliderende vormen van artrose.

Er bestaat een aanzienlijke kloof tussen de aanbevelingen voor een conservatieve aanpak van knie- en heupartrose en de gangbare praktijk. Een onderschatting van de voordelen van fysieke oefeningen, de moeilijkheid voor patiënten om zich aan de conservatieve behandeling te houden, het te zeldzame gebruik van de interdisciplinaire aanpak zijn slechts enkele van de barrières die implementatie in de weg staan.

De FOD Volksgezondheid heeft in samenwerking met het Evikey-netwerk een openbare aanbesteding gelanceerd over dit onderwerp!

De opdracht loopt over een termijn van 2 jaar.

ebpracticenet zal een Rapid Review publiceren met een internationale en nationale inventaris van mogelijke barrières en belemmeringen en mogelijke implementatie-interventies die hierop kunnen inspelen.

Een stakeholdersgroep selecteert hieruit de belangrijkste interventies in kader van dit project.

Betrokken beroepsgroepen:

Kinesitherapeuten, huisartsen, artsen-specialisten in de orthopedische heelkunde, psychologen, ergotherapeuten, verpleegkundigen en diëtisten.

Ondersteuning:

De opdracht kadert in de EBP-levenscyclus van het Evikey-netwerk. De uitvoerders kunnen rekenen op begeleiding door expertisecentra van het Evikey-netwerk tijdens de uitvoering van de opdracht.

Nieuwe overheidsopdracht:

Knie en/of heupartrose