Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator
Deel op

Selectie, samenvatting en aanpassing aan de Belgische context van richtlijnen uit het pakket dieetbehandelingsrichtlijnen.nl

Dit project loopt momenteel.

Een meerderheid van de diëtisten is overtuigd van het belang van EBP en is vragende partij om betere toegang te krijgen tot richtlijnen die op één plaats gebundeld zijn.

Momenteel zijn er weinig evidence based infobronnen gericht op diëtisten beschikbaar op het disseminatieplatform (www.ebpnet.be) van het Evikey-netwerk. Om een ruimer aanbod te voorzien werd gekozen om een samenwerking aan te gaan met  www.dieetbehandelingsrichtlijnen.nl.

De initiële opdracht bestond uit de contextualisatie van 10 dieetbehandelingsrichtlijnen. In de eerste fase werden op basis van een set criteria 10 richtlijnen en 5 reserverichtlijnen geselecteerd uit de databank ‘dieetbehandelinsgrichtlijnen.nl’.

De volgende stap van het project bestond uit een kwaliteitscontrole (Cebam certificatie). Het bleek echter niet mogelijk om een dossier samen te stellen, omwille van een gebrek aan transparantie in de selectie en kritische beoordeling van de onderliggende bronnen.

Daarop werd besloten om het project aan te passen. Een selectie van 5 richtlijnen wordt in samenwerking met 20/10 Uitgevers opnieuw uitgewerkt volgens een op voorhand goedgekeurd stappenplan en bijhorend handboek. Het doel is om de basis te leggen van een Nederlands-Belgische samenwerking waar via de auteurs en/of de feedbackgroep Belgische input onmiddellijk in de richtlijn wordt geïntegreerd.

Meer informatie volgt.

Projectcoördinatie:

UCLL

Projectverantwoordelijken:

UCLL vzw in samenwerking met Nederlandstalige en Franstalige beroepsverenigingen (VBVD en UPDLF) en met 20/10 Uitgevers