Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator
Deel op

Evikey, het Belgisch Evidence-Based Practice (EBP)-netwerk doet een oproep naar voorstellen voor onderwerpen voor 2025.

De Federale Stuurgroep van het Evikey-netwerk heeft er dit jaar voor gekozen om slechts één onderwerp te weerhouden uit de lijst met gezondheidsprioriteiten 2025-2026. Er is namelijk slechts budgettaire ruimte voor één bijkomend ontwikkelings- of implementatieproject in 2025.

De gekozen prioriteit betreft kwetsbaarheid of “frailty” bij ouderen. Dit complexe begrip refereert naar een gebrek aan fysieke reserve bij ouderen. Hierdoor zijn ze kwetsbaarder voor gezondheidsproblemen.

Vier soorten voorstellen kunnen worden ingediend:

  • Volledige ontwikkeling van een nieuwe richtlijn, of van een ander EBP-product
  • Aanpassing aan de Belgische context van een bestaande buitenlandse richtlijn, of van een ander EBP-product
  • Update van een bestaande Belgische richtlijn, of van een ander EBP-product
  • Implementatie van een bestaande Belgische richtlijn, of van een ander EBP-product

De voorstellen moeten betrekking hebben op de eerstelijnszorg, en bij voorkeur op de 11 zorgberoepen binnen het netwerk: huisartsen, verpleegkundigen, kinesitherapeuten, vroedvrouwen, apothekers, diëtisten, tandartsen, logopedisten, podologen, ergotherapeuten en psychologen.

Wetenschappelijke/professionele organisaties van zorgverleners en patiënten worden uitgenodigd om voorstellen in te dienen. We vragen elke organisatie om zich te beperken tot één onderwerp.

Enkel voorstellen die worden ingediend via het formulier hieronder komen in aanmerking. Het geeft u de mogelijkheid om uw voorstel te onderbouwen op basis van de vooraf gedefinieerde criteria. Gelieve het ingevulde formulier te mailen naar priorisation@evikey.be.

U kan uw voorstel tot en met 06 september 2024 om 23u00 indienen.

De online informatiesessie (via Zoom) gaat door op donderdag 27 juni 2024 (12-13 uur). Bevestig je aanwezigheid via priorisation@evikey.be.

Opgelet: dit is een oproep naar voorstellen voor onderwerpen (met motivatie) en niet voor uitgewerkte plannen en samenwerkingsverbanden voor een project. Het document met achtergrondinformatie is terug te vinden via de link “Meer informatie” hieronder. Luik 1 van dit document beschrijft de geselecteerde prioriteit voor 2025. De criteria die zullen worden gebruikt om elk voorstel te beoordelen, kan u vinden in luik 2. Luik 3 bevat een overzicht van de prioriteringsprocedure en de concepten die door het Evikey-netwerk worden gebruikt.