Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator
Deel op

Het jaar 2024 brengt een nieuwe wind voor het Evikey-netwerk. De databank BMJ Best Practice komt er immers bij en zal de EBP-informatie op ebpracticenet aanvullen. Deze databank is beschikbaar voor alle Belgische zorgverleners. De beslissing om BMJ te integreren, werd in samenspraak met het RIZIV en de Core Partners van het Evikey-netwerk genomen.

“De integratie van BMJ Best Practice versterkt ons engagement naar EBP toe. Deze databank— een mondiale referentie— is van onschatbare waarde om betrouwbare informatie te leveren voor onze Belgische gezondheidszorgprofessionals.”

Philip Heylighen, algemeen directeur van ebpracticenet.

Een strategische keuze, gebaseerd op kwaliteit

Een weldoordacht onderzoeks- en beslissingsproces lag aan de basis van het opnemen van BMJ Best Practice‘s relevante bronnen in het Evikey-netwerk. “De databank van BMJ Best Practice past perfect binnen de idealen van het netwerk. Haar integratie in het Evikey-netwerk, en in het bijzonder op het platform van ebpracticenet, werd namelijk gedaan omwille van BMJ Best Practice’s redactionele geloofwaardigheid en hun Evidence-Based engagement. Het is een belangrijke stap naar een geïnformeerde, heldere medische praktijk”, parafraseren we Philip Heylighen, algemeen directeur van ebpracticenet. “Deze samenwerking versterkt ons engagement tot distributie van hoogkwalitatieve EBP informatie.

Een rigoureus evaluatieproces

Uiteraard is kwaliteit op vlak van EBP een hoofdzaak voor Evikey. Onze Core Partner Cebam garandeert de betrouwbaarheid en legitimiteit dankzij een gedegen evaluatie. Met deze cruciale opdracht zorgen zij ervoor dat enkel de meest pertinente en betrouwenswaardige informatie naar gezondheidsprofessionals doorstroomt.

Tevredenheid van de Core Partners

Alle Core Partners erkennen de kwaliteit van BMJ Best Practices. Philip Heylighen gaat zelfs verder: “De integratie van BMJ Best Practice versterkt ons engagement naar EBP toe. Deze databank— een mondiale referentie— is van onschatbare waarde om betrouwbare informatie te leveren voor onze Belgische gezondheidszorgprofessionals.

Positieve reactie vanuit de vakorganisaties

Domus Medica en SSMG hebben het ‘blijde nieuws’ reeds openlijk en van harte ondersteund. Deze beroepsverenigingen van artsen onderstrepen hun vertrouwen in het rigoureuze selectieproces en het oordeel van de Core Partners in het Evikey-netwerk. Ze verblijden zich dan ook over deze beslissing, die getuigt van een voortdurend engagement om de beste medische informatie te vinden en te delen.

Een cruciale stap voor EBP

De overeenkomst van ebpracticenet met BMJ Best Practice is een belangrijk stap voorwaarts voor het Evikey-netwerk, dat relevante, betrouwbare en kwaliteitsvolle informatiebronnen ter beschikking wil stellen voor zorgeverstrekkers met het oog op een kwaliteitsvolle gezondheidszorg.